1-op-1 starttraject voor begeleiding van startende leraren

Het Lento 1-op-1 starttraject is voor (startende) leraren die graag meer inzicht willen in wat zij te bieden hebben, die zelfverzekerder voor de klas willen staan en die graag verder willen ontwikkelen. In mijn coaching voor beginnende docenten help ik je verder met jouw specifieke hulpvraag. Jij bepaalt hoe jouw traject eruit ziet. 

 

 

Komt dit je bekend voor als startende leerkracht?

Je voelt je meer onzeker de laatste tijd, over je kwaliteiten als (startende) docent. Kleine en grotere dingen zetten je aan het piekeren; je slaapt er soms slecht van. Slechte cijfers bij een bepaalde groep. Leerlingen waar je maar geen contact mee lijkt te krijgen. Steeds opnieuw die chaotische lesuren met die éne moeilijke groep die niet stil te krijgen is, terwijl je daarover van je collega’s niets hoort. Een opmerking van een collega die je erg heeft geraakt.  Frustratie, onmacht en onbegrip voeren op sommige dagen de boventoon…

 

Eigenlijk vraag je je af of je wel docent wilt blijven. Maar om er nu maar weer mee te stoppen? Je hebt net een graad behaald en bent toch écht met een reden het onderwijs in gegaan… Je voelt je gedesillusioneerd, waarom gaat het zo anders dan je had gehoopt?

 

Je vraagt je af: wie ben ik eigenlijk? Past het docentschap echt wel bij mij, of heb ik me vergist? Verwarring, verlamming, het gevoel vast te zitten, het spookt allemaal door je heen.

 

Je ziet tegen je functioneringsgesprek op, en je weet eigenlijk geen raad met het opstellen van je persoonlijk ontwikkelplan (POP)- waar moet je beginnen?

 

Hoe zou het voor jou zijn…

  • Als je ’s avonds ontspannen en zonder gepieker in slaap zou vallen
  • Als je los zou komen uit dat gevoel ongeschikt te zijn, en weer vol energie aan de slag kunt
  • Als jij weer trots op jezelf kunt zijn
  • Als je vol overtuiging kunt zeggen: Kijk, dit ben ik, en dit kan ik!
  • Als je ook duidelijk zou hebben wat je zou kunnen ontwikkelen of verbeteren.

 

Schrijf je in voor het 1-op-1 start traject. In dit traject van 4 gesprekken mag het even hélemaal over jou gaan. 

 

 

 

Het resultaat van het 1-op-1 starttraject

Je krijgt inzicht in wie jij bent en wat jij te bieden hebt, zodat je zelfverzekerder kunt zijn. Ook krijg je duidelijkheid in wat je wellicht te ontwikkelen hebt, waardoor je de struikelblokken die je nu ervaart, het hoofd kunt gaan bieden.

Je komt er achter dat je niet de enige bent. Veel docenten komen na enkele jaren zichzelf best wel tegen, zeker als de opleiding afgerond is en je er ‘alleen’ voor staat. Er kan zoveel op je af komen! Verdieping en hulp zoeken in het denken over jezelf kan juist nú veel opleveren. Vind je weer houvast, dan heb je echt een overwinning behaald op jezelf en sta je veel sterker!

Daarnaast heb je na dit traject een prachtige invulling voor je POP!

 

 

Een uitspraak van één van mijn coachees:

“In dit traject is mijn coachvraag echt beantwoord, op de eerste plaats door de manier waarop ik mijn coachvraag uiteindelijk heb kunnen en durven formuleren! Dit heb ik zo denk ik wel eerder gevoeld, maar niet eerder durven formuleren. Voor mij is misschien wel het belangrijkst dat ik nu weet waar ik heen wil.”(stukje van testimonial van M.R.)

 

Tóch liever langere tijd coaching voor beginnende docenten?

Stel, je had je aangemeld voor dit korte basis traject, maar tijdens de coaching merk je dat je de gesprekken heel fijn vindt en/of dat je meer tijd nodig hebt om aan je vraag te werken?  Je kunt dan van jouw basistraject een compleet traject maken. De meerwaarde van een compleet traject: langere tijd begeleiding voor startende leraren, en een meer duurzame oplossing voor de vraag waar jij mee rondloopt. Voor je investering maakt het niet zo veel uit. Je gaat het tarief van het 1-op-1-traject Compleet betalen met wat extra administratiekosten.