Opzien tegen een nieuw schooljaar- wat doe je er aan?

Tegen het einde van het schooljaar kun je behoorlijk in de flow zitten. Heel veel is gepasseerd en gedaan. Je hebt wellicht heel mooie en intensieve momenten beleefd met je leerlingen. Examens zijn gedaan, toetsingen zijn afgerond, buitenschoolse activiteiten gedaan, je lesprogramma zit er bijna op. Rommelige, maar leuke weken waarin je al vast naar de zomer uitkijkt.

Lees meer »

Druk, druk, druk.... hoort erbij toch?

Ken jij ook iemand die gerust 16 uur per dag werkt, dag in , dag uit? Niet te stoppen. Vol vuur (misschien jij wel).We kunnen erover twisten of dit 'werkt' voor een goed sociaal leven, en ons (terecht) afvragen waaróm iemand zich begraaft in het werk, maar er zijn mensen die gedijen bij 'druk, druk, druk'.Wanneer je gelooft in wat je doet, je prettig verbonden voelt met je collega's en/of medewerkers en je voldoende invloed hebt op je doelen en manier van werken, dan kun je bergen verzetten.Je kunt er echter ook last van hebben, van drukte. Kan het in je bovenkamer iets té druk worden. Waardoor je steeds alerter wordt en niet goed meer tot rust kunt komen. 's Ochtends al wakker worden met je to-do-list als een onvermijdelijk zwaard van Damocles boven je hoofd. Overmatig actiegericht worden en een 'kort lontje', of juist terugtrekken en minder presteren. Slecht slapen, vermoeidheid, hoofdpijn, darmklachten, spier- en rugpijn, dingen vergeten, concentratieproblemen. Huilen 'om niets'. Onzeker worden en kritiek niet goed meer kunnen verwerken.Je isoleren. Depressieve gevoelens krijgen, jezelf minderwaardig vinden.Loop niet te lang met deze klachten rond. Meld je bij je huisarts of ga naar een goede coach om te bespreken waar je mee zit!!(Voor degenen die het hier te druk voor hebben, is er ook nog e-coaching. Ook een goede oplossing als de reistijd voor jou te lang is of je gewoon te moe bent om naast alle drukte ook nog de coach te moeten bezoeken. Hierover binnenkort meer bij Lento coaching in Barendrecht)Wil je weten wat Lento coaching nú voor jou kan betekenen? Neem contact met me op, bel, vul het contactformulier in of mail mij op info@lentocoaching.nlWelkom en warme groet!

Lees meer »

Verminderen van spanning en stress door loopbaancoaching, werkt dat nou echt?

Als loopbaancoach vermoed ik wel eens dat we het begrip 'coaching' een beetje zat aan het worden zijn. Er zijn enorm veel coaches en het begrip lijkt te pas en te onpas te worden gebruikt. Coaching is niet meer zo hot als het was en is steeds vaker onderwerp van satire.  Waar ik als coach vaak grote lol om kan hebben en het ook zie als leerzaam. Zweverig en overbodig gedoe, we kunnen wel zonder!

Lees meer »