Druk, druk, druk.... hoort erbij toch?

Gepubliceerd op 18 mei 2022 om 08:26

Ken jij ook iemand die gerust 16 uur per dag werkt, dag in , dag uit? Niet te stoppen. Vol vuur (misschien jij wel).
We kunnen erover twisten of dit 'werkt' voor een goed sociaal leven, en ons (terecht) afvragen waaróm iemand zich begraaft in het werk, maar er zijn mensen die gedijen bij 'druk, druk, druk'.

Wanneer je gelooft in wat je doet, je prettig verbonden voelt met je collega's en/of medewerkers en je voldoende invloed hebt op je doelen en manier van werken, dan kun je bergen verzetten.

Je kunt er echter ook last van hebben, van drukte. Kan het in je bovenkamer iets té druk worden. Waardoor je steeds alerter wordt en niet goed meer tot rust kunt komen. 's Ochtends al wakker worden met je to-do-list als een onvermijdelijk zwaard van Damocles boven je hoofd. Overmatig actiegericht worden en een 'kort lontje', of juist terugtrekken en minder presteren. Slecht slapen, vermoeidheid, hoofdpijn, darmklachten, spier- en rugpijn, dingen vergeten, concentratieproblemen. Huilen 'om niets'. Onzeker worden en kritiek niet goed meer kunnen verwerken.
Je isoleren. Depressieve gevoelens krijgen, jezelf minderwaardig vinden.

Loop niet te lang met deze klachten rond. Meld je bij je huisarts of ga naar een goede coach om te bespreken waar je mee zit!!

(Voor degenen die het hier te druk voor hebben, is er ook nog e-coaching. Ook een goede oplossing als de reistijd voor jou te lang is of je gewoon te moe bent om naast alle drukte ook nog de coach te moeten bezoeken. Hierover binnenkort meer bij Lento coaching in Barendrecht)

Wil je weten wat Lento coaching nú voor jou kan betekenen? Neem contact met me op, bel, vul het contactformulier in of mail mij op info@lentocoaching.nl

Welkom en warme groet!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.