Waarom coaching voor docenten?

Weet jij nog met welk ideaal je het onderwijs in bent gegaan? En hoe je kunt bruisen van energie om jouw leerlingen enthousiast te maken voor jouw vak? Voel jij nog de liefde voor je leerlingen, voor je team, voor het samen staan voor je vak?

Of is dat een beetje weggezakt bij je. Merk je dat je denkt 'de praktijk is weerbarstig..' omdat je tegen dingen aan loopt. De werkdruk kan hoog zijn, zeker met alle veranderingen door corona waarbij je je onderwijs soms volledig hebt moeten aanpassen en er nu weer veel van je wordt verwacht bij het inhalen van achterstanden bij je leerlingen of studenten. Misschien ben je je energie kwijt , heb je te maken met overspannenheid of burn-out... of misschien wel 'gewoon' met één van de onderstaande dingen?

 

-je contact met de leerlingen is niet wat je zou willen (botsen met bepaalde types leerlingen, ordeproblemen) en je komt daar niet uit

-je ervaart heel veel werkdruk en hebt daar moeite mee

-je hebt het gevoel dat je de kar alléén trekt in je vakgroep

-je merkt dat je op bent, cynisch wordt, geen zin meer hebt om aan het werk te gaan

-je voelt je niet competent

-perfectionistisch.. ben jij dat? néé... maar anderen zeggen van wel... 

-je hebt moeite met 'nee zeggen' ....

-je hebt als beginnende docent behoefte aan steun ...

-je zoekt begeleiding bij re-integratie 

-je vraagt je af op je op de goede plek zit in je werk

-je wilt werken aan je werk-privébalans

-.... vul zelf maar in.. 

 

Merk je dat je daar graag eens over zou praten met iemand buiten je eigen vakgroep en school?  Een goed idee!

Je bent van harte welkom bij Lento coaching. Als jouw coach en zelf docent luister ik naar jouw verhaal en stel je vragen. Met hulp van oefeningen en gesprekken kun je je inzicht in je eigen persoonlijkheid en kwaliteiten met bijbehorende uitdagingen vergroten. En van daar uit een helder doel en concrete stappen formuleren.