Methodieken en tools bij Lento Coaching

Op deze pagina's geef ik een indruk van de methodieken waarmee ik werk. Op de subpagina's vind je van een aantal methodieken een wat uitgebreidere beschrijving per traject. Hierbij ga ik uit van de principes van Positieve psychologie.

 

Basis: positieve Psychologie

Deze wetenschappelijk onderbouwde methode is een basis voor de gebruikte methodieken bij Lento coaching. Frederike Bannink beschrijft in 2013 de definitie van deze methodiek:

"De boodschap van Positieve psychologie is er om het werkveld eraan te herinneren  dat het vervormd is. Psychologie is niet alleen maar een studie van ziekte, zwakte en beschadiging; het is ook de studie van kracht en goedheid. Behandeling is niet alleen maar repareren wat stuk is; het is ook bouwen aan wat al goed is. Psychologie gaat niet alleen over ziekte of gezondheid; het gaat ook over werk, onderwijs, inzicht, liefde, groei en speelsheid. (...)"

'Niet klachtgericht, maar krachtgericht' werken staat centraal.  Hierbij is er ruimte en diepgaande erkenning voor de moeiten en het verdriet waar je mee te maken kunt hebben. De kern van de methodiek is, dat daarbij gericht wordt op de momenten waarop het even wat beter gaat of zelfs goed, en op de manier waarop jij dat voor elkaar krijgt. Zo kun jij jouw mentale weerbaarheid ontdekken en vergroten. Optimisme, hoop, dankbaarheid, zelfrespect, positieve emoties, veerkracht, geluk, flow en verbondenheid kunnen zo een grotere plek krijgen in jouw leven.

Start

Bij het begin van een traject 

-loopbaanscan (bestaand uit o.a. een beroepskeuzetest, de Nederlandse werkwaardentest en competentietest, eventueel aangevuld met een o.a. kerntyperingstest, werkstijltest en persoonlijkheidstest).

-begeleiding bij solliciteren:  het schrijven van een cv,  sollicitatiebrief of maken van een pitch; het oefenen van een sollicitatiegesprek.

 

Methodieken en tools bij zowel loopbaan- als persoonlijke coaching:

 

Onderzoek naar je persoonlijkheid, kwaliteiten en drijfveren:

-De elementenvierhoek van Adriaan Hogendijk

-De Balans kleurentest.

-Kernkwadranten van Daniël Ofman

-Biografisch werken, vanuit de Transactionele analyse

-Voice Dialogue

 

Werken aan missie, visie en doelen:

-Werken met Logische niveaus

-Leren je eigen visie en missie te formuleren

 

-Oplossingsgerichte coaching (bij kort traject het hoofdingrediënt)

-Werken met SMART, MAGIE of AMORE doelstellingen

-je doelen voor je leren zien met de creatiespiraal

-het oplossingsgerichte gesprek

 

-Je persoonlijke effectiviteit leren vergroten:

Reflecteren met de STARTT methode

Competentiegerichte coaching

Ontwikkelplan competenties

SWOT-analyse

360 graden-feedback

Competentiefeedback

Timemanagement

 

Omgaan met emoties:

de valkuilentest, ervaringscirkel en RET (Rationeel Emotieve therapie,

ofwel de 5 G’s)

Voice dialogue

Omgaan met rouw en verdriet

 

Omgaan met stress

Het onderzoeken van energiebalans, belasting en herstel en wat geeft/ kost energie

 

Wandelcoaching

Mogelijk bij een deel van de gesprekken. Het kan soms fijn zijn om je coach eens even níet aan te hoeven kijken... bijvoorbeeld als het gaat om hele persoonlijke dingen zoals je levensverhaal, of als je er een (extra) sessie behoefte aan hebt gewoon even je hart uit te kunnen storten. Als coach zorg ik ervoor dat je van een wandelgesprek altijd iets 'meeneemt'. 

 

Bron:

Bannink, F. (2019). Positieve psychologie in de praktijk. Hogrefe.