Weten hoe anderen coaching door Dingena van den Berg hebben ervaren?

 

 

"Eerder dit jaar heb ik bij een grote organisatie loopbaan coaching gevolgd. Mijn doel was toen: meer inzicht in mezelf; wie ben ik op de 'werkvloer'. We volgden toen verschillende methodes en gebruikten een heel aantal testen. Het gevolg van de enorme hoeveelheid informatie die allemaal tegelijk vanuit de testen op me af kwam was dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Ik miste daardoor het echte contact met mezelf waar ik juist zo naar op zoek was.

 

Ik kwam gelukkig ook in gesprek met coach Dingena van de Berg. Ik ben blij dat ik met haar in zee ben gegaan. De balans-kleurentest die zij gebruikt, heeft het voordeel, dat de test één overzichtelijke beeld geeft van mijn essentiële drijfveren die aanleiding zijn voor mijn gedrag en persoonlijkheidstype. Het was zo herkenbaar wat er uit die test kwam! De test geeft verbanden weer tussen de verschillende kanten van mijn persoonlijk denken en handelen in concrete situaties. Er werd heel veel duidelijk. Op mijn nieuwe werkplek heb ik profijt van het opgehelderde inzicht in mijn persoonlijke waarden, overtuiging, primaire drijfveren en angsten. Ik heb geleerd dat wat ik doe, heel veel te maken heeft met hoe ik denk dat ik moet zijn. Dingena heeft me, zowel met haar betrokkenheid en inzicht als ook door de balans kleurentest, een efficiënt en doeltreffend inzicht gegeven in mijzelf en mijn werksituatie. Haar keuze voor en haar gebruik van de balans kleurentest is wat mij betreft veelzeggend voor haar inzicht en talent om persoonlijk, efficiënt en doelgericht te coachen." H.S., Januari 2022

 

“Dingena is een betrokken en eerlijk mens. Ze is oprecht benieuwd naar je verhaal en luistert met grote interesse. Dingena heeft een visie op de wereld, maar legt die niet aan andere mensen op. Ze denkt na over de belangrijke zaken in het leven en is daardoor een fijne gesprekspartner. Ze weet gevoeligheden bloot te leggen, zonder daarbij over je gevoelens heen te walsen. Confronterend op een lieve manier. Zij is een aangenaam mens om mee te sparren over het leven.” E.S.

 

“Allereerst bedankt voor alles waar je mij over na hebt laten denken en waardoor ik dingen heb kunnen leren in het docentschap!  Ik vond je een prettige coach, die goed kan luisteren en veel vragen stelt. Je bent als mens een warme persoonlijkheid met interesse voor mensen en leerprocessen. Ik voelde me zeker op m'n gemak bij jou als coach.” C.S, docent in opleiding

 

“In dit traject is mijn coachvraag echt beantwoord, op de eerste plaats door de manier waarop ik mijn coachvraag uiteindelijk heb kunnen en durven formuleren! Dit heb ik zo denk ik wel eerder gevoeld, maar niet eerder durven formuleren. Voor mij is misschien wel het belangrijkst dat ik nu weet waar ik heen wil.

Dat we van daaruit enkele doelen hebben kunnen formuleren helpt in het beantwoorden van de vraag. Dingena begreep mij soms zelfs beter dan dat ik mezelf begreep waardoor waardevolle suggesties kwamen (ik denk aan ‘moed’).

Ze luistert goed, weet goede verbanden te leggen met oefeningen, zorgt ervoor dat ik op mij gemak ben, weet bij mij de juiste snaar te raken. Ik vond het een waardevol traject Dingena, dank je wel!”  M.R.

 

"De coachgesprekken hebben mij veel handvaten gegeven. Hiermee kan ik nu zelf bepaalde situaties herkennen en daar op de juiste manier op reageren. Ook kan ik verder werken aan de gestelde doelen. Al met al vind ik dat de coachgesprekken heel veel geholpen hebben met mijn coachvraag.

Op basis van wat ik vertelde wist Dingena vaak de juiste dingen te zeggen waardoor bij mij veel puzzelstukjes op zijn plek vielen. Heel goed dat de onderwerpen tijdens coachgesprekken zo vaak praktisch uitgebeeld werden. Hierdoor kreeg ik veel meer gevoel bij bepaalde dingen doordat ik er fysiek naast kon gaan staan. Bedankt voor de rustige en gestructureerde manier van het voeren van de coachgesprekken!" H.B.

 

"Ik voelde me gezien en begrepen door Dingena. Vanaf het eerste gesprek voelde ik me gehoord. Dit was voor mij zichtbaar door de non-verbale communicatie maar ook door de gerichte verdiepende vragen die gesteld werden.

In de gesprekken kwam Dingena d.m.v. vragen en toevoegen van informatie regelmatig op een dieper niveau van communicatie. Dit maakte dat ik regelmatig weer verrast was over wat het gesprek oplevert. Dingena, je bent vriendelijk, empathisch en geeft degene die tegenover je zit echt het gevoel dat diegene op dat moment het belangrijkste verhaal te vertellen heeft en dat dit verhaal er echt toe doet. Je weet veel, hebt veel kennis en weet dat op het goede moment in te brengen!" R.P.