Van en over de coach

Naast het coachen van particulieren werk ik als docentbegeleider op een startende MBO-instelling in het hartje van Rotterdam-Zuid.

Daar mag ik werken aan de opzet van een begeleidingsstructuur van de startende docenten en zij-instromers die in de beroepsopleidingen werken.

Ik heb grote bewondering voor hun inzet en kracht. De studentengroep waarmee zij werken, heeft bijzondere aandacht en begeleiding nodig. Ook omdat de opleidingen in verkorte vorm worden gevolgd. Docenten moeten snel en goed op de hoogte zijn van het systeem. Samen met mijn collega-docentbegeleider bieden we intensieve steun aan de docenten. Ook meer ervaren docenten kunnen een beroep op ons doen voor coaching. Dat doen we ook actief door alle lessen periodiek te observeren en de docenten te helpen met hun leerplannen.

Naast dit alles houd ik me zelf ook bezig met studentbegeleiding, zo doe ik een aantal begeleidingstrajecten als BPV-begeleider in het beroepsonderwijs.

Wat typeert mij als coach?

Als mens en als coach werk ik graag oplossingsgericht. 

Samen met jou analyseer ik graag wat de achtergrond van je vraag is en waar jouw overtuigingen vandaan komen. Ik help je onderscheid te maken in wat jou vooruit helpt en wat niet. We ontdekken wat jouw dromen zijn en waar je het liefst naartoe wilt. En dan: wat positieve en haalbare stappen zijn die jij kunt gaan zetten!

Het vertrouwen in jezelf kun je (weer) opbouwen door te ontdekken wat jij belangrijk vindt, en daarnaar te gaan handelen. 

Realisme is daarin belangrijk; niet alles is haalbaar. 

Als iets niet opgelost kán worden, is acceptatie soms ook nodig. Ook hierin kan coaching je enorm helpen.

 

Identiteit

Wat voor jou van belang kán zijn is wellicht dat ik met plezier en verbinding gewerkt heb bij zowel christelijke als seculiere instellingen en scholen (kijk maar op LinkedIn). Ik heb nooit onderscheid willen maken in degene die ik wil helpen. Bij Lento coaching is dus iedereen welkom, van welk geloof of van welke geaardheid je ook bent. Zelf ben ik (reformatorisch) kerkelijk opgegroeid en nog steeds kerkelijk. Kom jij als docent dus van een reformatorische of christelijke school, dan kun je rekenen op herkenning.

 

Misschien vind je het leuk om over mij al vast te weten dat….

….Ik echt een introvert ben en tegelijk sociaal (in mijn eentje wandelen of lezen op de bank: heerlijk, maar zonder geregelde ontmoetingen is in je eentje zijn niet zo leuk)(misschien heet dat tegenwoordig ambivert)

….Lezen een grote hobby is van mij (op vakantie moeten er minstens 5 dikke boeken mee en die heb ik dan ook uit)

….ik een echte hondengek ben en ik daarom al vanaf mijn 19e honden heb. De huidige: Tommy, onze Schotse Collie. En samen met mijn man het heel druk heb om hem op te voeden…

…ik eerst dacht dat ik nooit met kinderen zou werken en uiteindelijk docent werd op het VMBO

…op die manier al heel wat uitdagingen ben aangegaan, zoals studeren en mijn eigen bedrijf opstarten

…ik in de randstad woon, maar als ik in het bos kom…. de boslucht, de bomen…en de geur van een houtvuurtje: dan valt alle spanning van me af!

-het geloof voor mij het rustpunt is, rust om te weten dat je identiteit niet alleen zit in wat je zelf allemaal bent en voor elkaar krijgt, maar dat ik als niet-perfect mens uit genade vrede mag hebben door wat Christus heeft gedaan!