Wil jij graag mentaal goed voorbereid je schooljaar beginnen?

Gebruik dan de WISH-methode.

 

Tegen het einde van het schooljaar kun je behoorlijk in de flow zitten. Heel veel is gepasseerd en gedaan. Je hebt wellicht heel mooie en intensieve momenten beleefd met je leerlingen. Examens zijn gedaan, toetsingen zijn afgerond, buitenschoolse activiteiten gedaan, je lesprogramma zit er bijna op. Rommelige, maar leuke weken waarin je al vast naar de zomer uitkijkt.

Het kan natuurlijk ook zijn dat jij vooral heel moe bent, en opgelucht dat het schooljaar voorbij is. En als je aan het nieuwe schooljaar denkt… spanning of zelfs gierende zenuwen. Tegenzin. De vraag: Kan ik het wel? Wíl ik het nog wel?

Als bij toverslag tóch zin krijgen in het nieuwe schooljaar- dat zou ik je wel willen geven, echt. Maar ja…. Gelukkig kan ik je wél tips geven waardoor je je mentaal steviger kunt voorbereiden.

Het werken met de WISH-methode kan jou helpen het negatieve van het afgelopen jaar een plek te geven en er een plan tegenover te stellen. Het helpt om alles even los te laten en een nieuw schooljaar met frisse moed te beginnen.

Laat hieronder even je gegevens achter, dan stuur ik je een PDF met een uitwerking van deze oefening + een handig voorbeeld!